Athletic zanesljiv, Villarreal razočaral in remiziral

La liga 7. Jan 201819:59 > 20:33
LaLiga

Na predzadnjih dveh današnjih tekmah je do zmage prišel Athletic Bilbao, ki je z 2:0 ugnal Alaves. Villarreal pa je pred domačimi gledalci remiziral z 1:1 proti Deportivu.

Athletic Bilbao je hitro povedel in že v 8. minuti vodil po zadetku Xabierja Etxeite, ki ja zabil po podaji Markela Susaete. V drugem polčasu so Baski, ki so bili boljši nasprotnik svojo priložnost povečali v 64. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Aritz Aduriz.

S tem današnjim zadetkom je izkušeni napadalec zabil gol že kar 35. različnim ekipam v španski la ligi. To je uspelo zgolj Lionelu Messiju in Raulu Gonzalezu.

Na drugi tekmi pa je Villarreal presenetljivo doma zgolj remiziral z Depotivom iz La Corune in izgubil pomembne točke v boju za najboljša mesta. Deportivo pa je s točko dvignil nad cono izpada.

Rumena podmornica je vse od 30. minute dalje vodila, potem, ko je po podaji Carlosa Bacce zadel mladi komaj 20-letni Enes Unal. Villarreal danes ni deloval prepričljivo, gostje so v drugem polčasu pritisnili in iskali izenačenje, do katerega jim je uspelo priti v 84. minuti, ko je končnih 1:1 postavil Florin Andone.