"Sramota je, da nogometaše sploh primerjajo z Messijem"

La liga 10. Jan 201814:19 > 14:36
David Ramos, Getty Images Sport

Nekadanji nogometaš Barcelone, zdaj vezni igralec katarskega Al Sada, Španec Xavi, je za "El Pais" govoril o rivalstvu Reala in Barce ter primerjavah najboljših nogometašev na svetu z Lionelom Messijem.

“Barcelona je finalni izpit za nogometaša. To je najtežji in najzahtevnejši klub na svetu. V Realu ni takšne lepote v igri in če branilec strelja čez vrata in na tribune stadiona, je to za njih sprejemljivo. To je njihov slog igre, navijači pa jim ploskajo. Na Camp Nou je negodovanje, ko igralec brcne žogo na tribune mimo vrat, tako glasno, da so negativna. Tako je vse od časov Johanna Cruyffa.,” je dejal Xavi.

Kot vedno, je tudi tokrat Xavi o Lionelu Messiju govoril le z izbranimi besedami.

“Veste, kaj mi je Luis Aragones nekoč rekel? Da moram želeti igrati dober in lep nogomet. Ogromno je bilo takšnih, ki so navdušili, a potem izginili brez sledu. Znajo preigravati, pa kaj? Messi ne dela trikov, on vas ubije. Igra dober nogomet, ki sam od sebe postane lep. Taktično Messi razume vse. Sramotno je, da sploh koga primerjajo z njim. Messi se zaveda vsega – prostora, časa, kje so soigralci in kje nasprotniki. To sem zaenkrat videl le pri enem športniku – LeBronu Jamesu,” je zaključil Xavi.