Coutinho: Igrati z Messijem in Suarezom je neverjetno

La liga 26. Jan 20189:51 > 9:54
Alex Caparros, Getty Images Sport

Barcelona si za razliko od Reala v četrtfinalu španskega kraljevega pokala ni privoščila blamaže. Katalonci so z 2:0 odpravili Espanyol in nadoknadili zaostanek iz prve tekme ter poskrbeli za sanjski debi Philippa Coutinha.

Luis Suarez in Lionel Messi sta zrežirala novo zmago Barcelone. Urugvajec je zadel v deveti minuti, Argentinec v 25., kar je bilo dovolj za napredovanje v polfinale španskega kraljevega pokala. Katalonci so imeli kar 75-odstotno posest žoge, tako da napredovanje med najboljše štiri proti nemočnem Espanyolu niti v enem trenutku ni bil ogroženo. Osrednji dogodek srečanja se je zgodil v 68. minuti, ko je Ernesto Valverde na igrišče poslal Philippa Coutinha, ki je zamenjal Andresa Iniesto.  

To je bil poseben dan in odličen večer. Zelo sem srečen in vznemirjen zaradi načina, na katerega so me navijači pozdravili. Zelo sem srečen. Igrati z Messijem, Suarezom in ostalimi je nekaj neverjetnega. Najpomembnejše je, da smo zmagali v težkem dvoboju,” je bil po debiju v majici Barcelone navdušen Brazilec.

On je zelo dobro prilagojen našemu stilu igre. Lahko nam pomaga s svojo kvaliteto, da dobije dvoboje ena na ena. V vsakem trenutku lahko ustvari nevarno situacijo. Mislim, da je proti Espanyolu odigral dobro. Videli bomo, kaj se bo zgodilo, to je šele začetek,” je bil zadovoljen Valverde, tudi kapetan Iniesta ni skrival navdušenja po debiju Coutinha: “Filippe bo s svojimi talentom zelo hitro napredoval, pri tem pa mu bo pomagala atmosfera in okolje, v katerem se nahaja. Nihče ne dvomi v njegove kvalitete. Zelo bo koristil naši ekipi.”