Ob 16.15 na SK1: Real na Mestalli išče pot iz krize

La liga 27. Jan 201811:20 > 11:28
Getty Images

Nogometaše Real Madrida, ki jih je med tednom v kraljevem pokalu šokantno izločil Leganes, v 21. krogu španske LaLige čaka zahtevna preizkušnja z Valencio.

Valencia lahko ob bučni podpori svojih navijačev na Mestalli še poglobi krizo madridskega Reala, ki v tej sezoni še naprej igra slabo. Netopirji so tretji na lestvici LaLige in imajo pred zasedbo Zinedina Zidana ob tekmi več pet točk prednosti.

Kraljevi klub bo do konca sezone na vsaki tekmi mrzlično lovil zmago, tokrat pa je le-ta še bolj pomembna, saj bi vsaj nekoliko umirila vzdušje v slačilnici. Zidane je po izpadu iz pokala in ob ogromnem zaostanku za vodilno Barcelono v državnem prvenstvu pod silovitim pritiskom, zato za spodrsljaje v bližnji prihodnosti ni več izgovorov.

Po nekaj rotacijah na pokalni tekmi z Leganesom bo Real tokrat zagotovo nastopil v najmočnejši postavi. V začetni enajsterici bosta najverjetneje tako Cristiano Ronaldo kot Gareth Bale, ki se po vseh težavah s poškodbami počasi vrača v pravo formo.

Svoje načrte imajo tudi gostitelji, ki bi si z uspehom proti aktualnim španskim prvakom še okrepili samozavest in potrdili, da so v tej sezoni resen tekmec za najvišja mesta. Pri domačih bo veliko odvisno od zveznih igralcev Geoffreyja Kondogbie in Francisa Coquelina, ki bosta skušala preprečiti nevarne podaje proti Balu in Ronaldu.

Glavna nevarnost za vrata Reala bosta Simone Zaza in Rodrigo, težava za Valencio pa bo vsekakor natrpan urnik. Netopirji so se med tednom uvrstili v polfinale kraljevega pokala, zato bodo varovanci Marcelina v naslednjih tednih na velikih preizkušnjah. Kako se bodo soočili z današnjo?