Suarez: Valencia je doma močna, ni še končano

La liga 2. Feb 20182:07 > 2:10
Alex Caparros/Getty Images

Luis Suarez, strelec edinega zadetka na prvi polfinalni tekmi španskega kraljevega pokala med Barcelono in Valencio, poudarja, da Katalonce na povratni tekmi na Mestalli čaka vse prej kot lahka naloga.

Luis Suarez je za minimalno prednost Barcelone zadel v 67. minuti po podaji Lionela Messija. “To je minimalna prednost, pred nami je še 90 minut. Valencia je doma vselej močnejša, na takšni pomembni tekmi pa še bolj,” je prepričan Urugvajec.

Barcelona je pred svojimi navijači v španskem kraljevem pokalu nazadnje izgubila leta 2013 proti madridskemu Realu. “Imeli smo priložnosti, čeprav so nam pustili zelo malo prostora. Pomembno je, da so nam pokazali spoštovanje. Osebno mi je zelo všeč, da moji zadetki pomagajo ekipi, želim, da nadaljujemo v istem ritmu,” je dodal Suarez, ki je na zadnjih desetih tekmah dosegel 12 zadetkov.

S predstavo je bil zadovoljen tudi trener Kataloncev Ernesto Valverde, ki je poudaril, da je bilo najpomembnejše, da njegova ekipa ni prejela zadetka: “Imamo prednost, vendar ne veliko, na Mestalli nas čaka težko delo. Tokrat so na sredini zaprli veliko prostora, morali smo igrati po krilih, toda prilagodili smo se. Za nas je bilo primarno, da jim ne dovolimo protinapadov, dobro smo se branili.”

Povratni obračun bo na sporedu 8. februarja, nič ni odločenega tudi na drugem polfinalnem obračunu, saj sta se Leganes in Sevilla razšla brez zmagovalca (1:1).