Ancelotti: Bale potrebuje čas

Ljubljana – Gareth Bale se je po povprečni predstavi na El Clasicu znašel pod hudim plazom kritik španskih medijev. Carlo Ancelotti je Valižanu hitro stopil v bran.

Zelo podobna zgodba je bila že v primeru Luke Modrića. Hrvat je v Madrid prišel potem, ko celotno poletje ni resno treniral, nato pa večino časa zaradi takšnih in drugačnih pritiskov igral pod ravnjo svojih zmožnosti. Tudi Gareth Bale svoje epizode pri galaktikih ni začel najboljše. Španski mediji so po nekaj slabših predstavah, ki so tudi rezultat nenehnih poškodb Valižana, že udarili po zvezdniški okrepitvi.

V nasprotju z mediji in nekaterimi navijači je Carlo Ancelotti povsem miren, ko beseda nanese na Balea. Italijan se zaveda, da Valižan potrebuje nekaj časa, da se privadi na novo okolje. “Težava je v tem, ker pred sezono ni veliko treniral. Res je, v zadnjih tednih na igrišču res ni pokazl nič posebnega, vsak nov igralec pa potrebuje nekaj časa, da se prilagodi na ekipo in novo kulturo. Ni enako igrati v Španiji kot v Angliji,” je dejal Ancelotti.

Galaktike po porazu proti Barceloni (danes ob 22.00 gostuje pri Celti, SK 3) popravni izpit čaka v sredo, ko se bodo na Santiago Bernabeuu pomerili s Sevillo – neposredni prenos na SK 3.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images