Ob 16:15 na SK1: Ranjena Barca doma proti Valencii

La liga 14. Apr 20188:22 > 8:26
Getty Image/Juan Manuel Serrano Arce

Ta konec tedna so v Španiji oči usmerjene v Barcelono, kjer ranjena ekipa iz Katalonije na domačem stadionu pričakuje ekipo Valencie.

32. krog španske La Lige nam prinaša derbi na Camp Nou, kjer se bosta udarila domača Barcelona in Valencia.

Osvojitev naslova državnega prvaka bi za Barco moral biti zgolj formalnost, vendar nekaj podobnega so praktično vsi mislili tudi v torek, ko je velika Barcelona, klonila v Rimu in to s kar 3:0 in ostala brez polfinala Lige prvakov. Katalonci so odpovedali na celi črti in se morali sprijazniti z novim neuspehom v tem tekmovanju. Sedaj vse upe polagajo v prvenstvo in pokal. V državnem prvenstvu jih že danes ob 16:15 čaka nova zelo težka preizkušnja, saj se bodo udarili z netopirji.

Trenutno vodilna ekipa prvenstva ima 11 točk prednosti pred Atletico Madridom, kar bi do konca sezone enostavno moralo zadostovati, vendar kot vemo čudeži se dogajajo. Prva medsebojna tekma se je letos končala z 2:2.

Kataloncem, ki so letos v prvenstvu še brez poraza stoji Valencia, ki je zelo dobro začela sezone, potem je sledila manjša kriza, sedaj pa so znova v seriji, kjer že devet tekem ne poznajo poraza od tega so zmagali kar osemkrat. V igri so tudi še za drugo mesto, praktično zagotovljena pa je že liga prvakov v prihodnji sezoni. Predvsem lažje noge bodo danes prednost za goste.

Tekma z našim neposrednim prenosom se prične ob 16:15 na SportKlubu1.