Dani Alves: V Barcelono bi se vrnil brez pomislekov

La liga 23. Apr 201819:01 > 19:07
Alexander Hassenstein, Getty Images Sport

Eden izmed najboljših desnih bočnih branilcev v svoji generaciji in nogometaš z največ lovorikami Dani Alves, ki trenutno igra za PSG, je razkril, da bi se z veseljem vrnil v vrste Barcelone.

Dani Alves se je razgovoril za brazilsko televizijo in razkril nekaj skrivnosti o svojem odhodu iz katalonskega velikana pred dvema letoma: “Barca je moj dom. Ne morem reči, da se tja ne bi vrnil. Če me pokliče Barcelona, se vrnem že jutri. Lagal bi vam, če bi rekel, da ob odhodu nisem bil žalosten. Slovo je bilo zares boleče. Bil sem zelo pomemben člen v gradnji zgodovinsko uspešne generacije kluba in se veselil uspehov, ki si jih pred tem nisem upal niti sanjati.

V Barceloni sem v osmih letih osvojil 23 lovorik. V njenem dresu sem kazal fantastične igre, a na koncu mojega doprinosa niso dovolj cenili. Želeli so organizirati slovo od kluba, a sem ga zavrnil. Če ste nekje doma, potem ni razloga, da bi se poslavljali. Kako naj se poslovim, če se bom morda tja še vrnil,” se je v pogovoru spraševal Alves, ki je ob Barci igral še za Bahio, Sevillo, Juventus in PSG.

Po slovesu od katalonskega dresa je leta 2016 prestopil k Juventusu in zanj v vseh tekmovanjih odigral 33 tekem ter zabil pet golov, prav toliko zadetkov je letos na 38 tekmah zabil tudi v dresu PSG-ja.