Alba: Real bi nam moral postaviti častni špalir

La liga 30. Apr 201813:07 > 13:19
Denis Doyle/Getty Images

Nogometaš Barcelone, ki je sinoči osvojila naslov španskega prvaka, Jordi Alba pravi, da bi večni rival Real iz Madrida na zadnjem el clasicu sezone moral priznati premoč in jim pred tekmo postaviti špalir ob prihodu na zelenico. Zinedine Zidane je že dejal, da Real tega ne bo storil.

Stuart Franklin/Getty Images

Barcelona je konec tedna osvojila še 25. naslov v španskem nogometnem prvenstvu. Kot veleva tradicija, bi se vsi nasprotniki do konca sezone, proti katerim bodo katalonci igrali, morali postaviti v častni špalir pred začetkom tekme, s čimer bi jim čestitali za nov osvojeni naslov. 

Trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane je že pred tedni dejal, da njegovi nogometaši tega na stadionu Camp Nou ne bodo storili. Zidane pravi, da Barcelona tega ni storila, potem ko so galaktiki decembra osvojili naslov svetovnih klubskih prvakov.  

“To ni naša odločitev. Vsi lahko pokažejo spoštovanje prvaku, če si tega želijo. Svetovno klubsko prvenstvo ni tekmovanje, na katerem smo mi igrali. Na stadionu “Santiago Bernabeu” smo že nekaj let nazaj postavili špalir zaradi naslova Reala v našem prvenstvu. Če nogometaši ne bodo postavili špalirja, potem vemo, da je odločitev prišla od zgoraj,” je dejal obrambni nogometaš Barce Jordi Alba.