Barca gre zaradi Griezmanna Atleticu pošteno na živce

La liga 9. Maj 20180:45 > 0:46
Richard Heathcote/Getty Images

Madridski Atletico je zaprosil spoštovanje Barcelone, v poskusih katalonskega kluba, da v svoje vrste pripelje francoskega napadalca v Madridu Antoina Griezmanna.

Predsednik Barcelone Josep Maria Bertomeu je v ponedeljek povedal, da se je že večkrat v letošnji sezoni sestal z agentom Antoina Griezmanna. Atletico je zvezi FIFA že meseca decembra prijavil katalonske velikane in aktualne prvake španskega prvenstva, zaradi nedovoljenega posredovanja in vabljena francoskega napadalca v svoje vrste.

“Dovolj imamo obnašanja Barcelone,” je dejal Miguel Angel Gil Marin, izvršni direktor madridskega Atletica. Marin je povedal, da komentarji Bertomeua pred finalom Lige Evropa med Atleticom in Marseillom, ki bo odigran 16. maja, kažejo na “veliko pomanjkanje spoštovanja.”

Eden izmed vodilnih mož Atletica pa je obtožil Barcelono, da je tekom sezone konstantno vršila pritisk na Griezmanna. Marin je odkril tudi, da je predsedniku Barcelone že pred meseci dejal, da njegovo poteze niso v skladu s pravilnikom La lige, glede na to, da sta se ekipi takrat še vedno borili za naslov španskega prvaka. 

Katalonski klub pa je sicer že januarja ostro zavrnil trditve, da je že dosegel dogovor z Griezmannom, ki ima veljavno pogodbo z Atleticom vse do leta 2022. “Mnenje Atletica je jasen in spet ga ponavljam: nikoli se nismo dogovarjali okoli prestopa Griezmanna, niti nimamo namere, da to storim,” je še dejal Marin.