Valverde: Zelo sem jezen, a Levante je odličen

La liga 14. Maj 20186:49 > 7:09
Alex Caparros, Getty Images Sport

Trener Barcelone Ernesto Valverde je bil po porazu svojega moštva proti Levanteju s 5:4 v 37. krogu španskega nogometnega prvenstva zelo nezadovoljen, saj Barca sezne ni končala brez poraza.

Barcelona je v Valeniciji dobila kar pet zadetkov, v nekem trenutku pa je proti Levanteju zaostajala že s 5:1. Poraz so do konca tekme ublažili, a to na koncu ni bilo dovolj. Tudi zato je po koncu tekme glavni trener Barcelone Ernesto Valverde novinarjem izrazil svoje razočaranje.

“Zelo sem jezen, ker nismo sezone končali neporaženi, a ne morem storiti veliko zaradi tega. Moramo gledati naprej. To je bila težka tekma, Levante pa je odigral dober zaključek sezone. Po slabem začetku smo se dobro odzvali, šli v napad in zmanjšali zaostanek ter na koncu bili celo blizu izenačenju. Tekmo so odločili protinapadi in tistih norih 10 minut v drugem polčasu, ko so dosegli kar tri zadetke.”

Valverde pa je o Levanteju govoril zelo spoštljivo in ga ozančil celo za enega najboljših v ligi: “Levante je trenutno najboljša ekipa v ligi, ko govorimo o intenzivnosti in natančnosti pred nasprotnikovim golom. Ne samo na tej tekmi, ampak tudi proti drugim nasportnikom ob koncu sezone. Igrali so spoščeno in svobodno, ker niso imeli pritiska. Treba jih je pohvaliti,” je dejal Valverde. 

Barcelona je že osvojila naslov prvaka Španije, v zadnjem krogu La lige, pa 19. maja na svjem stadionu pričakujejo Real Sociedad.