Iniesta: Kitajska ali Japonska, nisem še odločen

La liga 15. Maj 20183:10 > 3:13
David Ramos, Getty Images Sport

Vezist Barcelone Andres Iniesta pravi, da še vedno ne ve kje točno bo nadaljeval svojo nogometno pot, saj še vedno premleva vse ponudbe, ki so na njegov naslov prišle iz Kitajske in Japonske.

Legendarni nogometaš Andres Iniesta se po 22 letih pri Barceloni, če vštejemo še njegov čas v La Masiji, poslavlja od evropskega nogometa. Od trenutka, ko je Španec v svet poslal to novico, so se zanj ogreli številni klubi, predvsem na Kitajskem in Japonskem, kjer mu lahko ponudijo tudi največ denarja. 

Na začetku je Iniesta dajal prednost ekipam iz Kitajske, kasneje pa se je najbolj zagrel za japonski Kobe, ki ga vodi izvršni direktor glavnega sponzorja Barcelone, podjetja Rakuten. Ta bi lahko 34-letnemu nogometašu ponudil kar 25 milijonov evrov na sezono. 

“Obstajata dva scenarija – da odidem na Kitajsko ali Japonsko. Obe destinaciji sta zelo mamljivi, zato moram položiti vse karte na mizo in sprejeti najboljšo odločitev. To bom storil zelo hitro, da se lahko začnem osredotočati na prihajajoče Svetovno prvenstvo v Rusiji,” je dejal Iniesta. 

“Iz Barcelone odhajam, ker čutim, da moram. Čas je. Žal mi je, a prihajam v ta del kariere, ko ne bom več dovolj dober za ta klub. Nimam srca podaljševati s klubom, ker si tega Barca ne zasluži. Sprejel sem iskreno odločitev in ne želim priti v situacijo, ko bi se vse obrnilo proti meni. Želel bi, da moja kariera pri Barceloni traja večno, a si ne smem lagati,” je na realnih tleh ostal španski reprezentant.