Xavi: Real je imel srečo in sodniško pomoč

La liga 31. Maj 20186:53 > 6:56
Barrington Coombs/Getty Images

Nekdanji nogometaš Barcelone in ikona katalonskega moštva Xavi je dejal, da ima Barca veliko težavo, saj je navkljub zmagi v domačem prvenstvu po njegovem mnenju Real tisti, ki ima zmagovalno mentaliteto in obilico sreče ter sodniško pomoč.

Real Madrid je z zmago proti Liverpoolu osvojil že tretjo zaporedno lovoriko v ligi prvakov, Barcelona pa je obstala v četrtfinalu tega tekmovanja. Barca je v letošnji sezoni sicer osvojila Primero in kraljevi pokal, a to po mnenju legendarnega vezista katalonskega velikana Xavija ni dovolj.

“Real ima zmagovalne gene, medtem ko je Barcelona zaspala. Že leta so dominantni na tržnici igralcev in pri novih okrepitvah, to pa se zdaj kaže tudi na zelenici. Deluje mi, da je Barca zaspala in osvajala trofeje v Španiji, medtem ko je nekdo drug pokoril Evropo in ligo prvakov,” je dejal Xavi, ki pa je mnenja, da je imel Real na poti do zmage kar nekaj sreče.

Realu se je vse odpiralo. Neymar se je poškodoval, ko so igrali proti PSG-ju, Robben in Boateng nista igrala za Bayern zaradi poškodb, tu so bili tudi sodniki. Najpomembnejši nogometaš Liverpoola se je poškodoval, na roko so jim šle tudi številne napake nasprotnikovih vratarjev skozi sezono.”