URADNO: Real presenetil, novi trener je Lopetegui

La liga 12. Jun 201817:04 > 17:05
Dennis Doyle/Getty Images

Real Madrid je razkril ime novega trenerja. Galaktike bo v prihodnji sezoni vodil španski selektor Julen Lopetegui.

Po koncu sezone je po zmagi v finalu lige prvakov z odstopom šokiral Zinedine Zidane, zdaj pa je z izbiro njegovega naslednika vsekakor šokiral Florentino Perez. Kraljevi klub bo v prihodnje vodil trenutni španski selektor Julen Lopetegui, ki ga po mundialu čaka največji izziv v karieri.

Real Madrid je v uradni objavi zapisal: “Real Madrid lahko razkrije, da bo ekipo v naslednjih treh letih vodil Julen Lopetegui. Lopetegui se bo ekipi priključil zakoj po zaključku svetovnega prvenstva, na katerem bo vodil Španijo.

Mediji so v zadnjih dneh pogostokrat ugibali o nasledniku Zidana. Največji favoriti so bili Mauricio Pochettino, Antonio Conte in Jürgen Klopp, omenjal pa se je celo Jose Maria Guti, nekdanji igralec kraljevega kluba, ki deluje v akademiji Real Madrida.

Lopetegui, nekdanji vratar Real Madrida in tudi Barcelone, je Španijo vodil zadnji dve leti in z njo na dosedanjih 20 tekmah ne pozna poraza. S špansko nogometno zvezo se je sicer pogovarjal o podaljšanju sodelovanja, a je bil klic iz Madrida kot kaže preveč mamljiv.

Lopetegui je v trenerski karieri ob Španiji vodil še Rayo Vallecano, Porto, deloval pa je tudi v mlajših selekcijah španske izbrane vrste, s katerimi je dvakrat osvojil evropski naslov.