Realov 18-letnik: Igram atraktiven, brazilski nogomet

La liga 23. Jul 20189:12 > 9:13
Alexandre Loureiro/Getty Images

Novi nogometaš Real Madrida Vinicius Junior se počasi prilagaja na življenje daleč od svoje rodne Brazilije in pravi, da mu je v španski prestolnici čudovito.

“Poseben je bil občutek, ko sem prišel, takoj sem začutil, da bom tu zelo srečen. Ne samo jaz, temveč tudi moji prijatelji in družina. Vsi me sprašujejo, kako je biti tu, jaz pa vedno pravim, da ni nič boljšega, kot da si nogometaš najboljšega kluba na svetu,” je dejal mladi, 18-letni Vinicius Junior za klubsko realovo televizijo.

Po le eni odigrani profesionalni sezoni pri Flamengu (tam je igral od svojega 10. leta starosti), se je Vinicius odločil, da pride v Evropo in verjame vase.

“Igram atraktiven nogomet, ki pritiče vsem brazilskim nogometašem, veliko preigravam, a spoštujem nasprotnika. Moj cilj je, da dosegam zadetke in da vedno pomagam ekipi. Upam, da je pred menoj čudovita sezona, v kateri bodo naši navijači z nami lahko proslavljali številne naslove.”

Ena trofeja pa je tista, ki si jo je na svojem spisku želja dvakrat podčrtal: “Želim osvojiti ligo prvakov. Marcelo mi je dejal, da bom tu užival in da sam nikoli ni želel zapustiti Reala. On mi bo pomagal in veliko bo že, če dosežem vsaj polovico tega, kar je dosegel on.”