Kako je Mina dnevno izgubljal 50€ zaradi Messija?

La liga 31. Jul 20189:35 > 9:37
Alex Caparros, Getty Images Sport

Osrednji branilec Jerry Mina je razkril, zakaj je vsak dan po svojem prihodu v Barcelono zaradi Lionela Messija in Luisa Suareza izgubljal 50 evrov.

Kolumbijski reprezentant in osrednji branilec Barcelone Jerry Mina je v katalonsko prestolnico prišel po januarskem prestopu iz Palmeirasa. V prvi sezoni se ni naigral, zato so govorice o njegovem prestopu ali v Everton ali v Manchester United vedno glasnejše.

“Ko sem prvič prišel v klub, sem veliko stavil z Lionelom Messijem in Luisom Suarezom. Želel sem ustvariti dobro atmosfero. Na treningu je bil cilj karseda dobro izvajati proste strele, jaz pa sem vsak dan zaradi tega izgubljal 50 evrov. Potem sem ugotovil, da jima vsak dan plačujem nakupe. Moral sem se smejati, a Luis in Lionel sta pač čarovnika, ki lahko pošljeta žogo kamorkoli hočeta. Tako kot sta dobra nogometaša, sta tudi fantastični osebi,” je dejal Mina, ki je na minulem Svetovnem prvenstvu v Rusiji dosegel tri zadetke.

Pri Barci je v zadnjih šestih mesecih Mina zaigral le na petih tekmah v domačem prvenstvu, sedem skupno. 

“Veliko slabih misli se mi je podilo po glavi. Mislil sem, da ne morem več. Paulinho in Philippe Coutinho sta me vedno hrabrila in mi govorila, da bo vse dobro. Razumem, da je nekaj spektakularnih igralcev na mojem položalu, jaz pa sem želel le nekaj minut, da pustim vtis na trenersko ekipo, a teh minut nisem dobil. Takrat sem se počutil zelo slabo in mislil sem, da mi nič ne gre od nog, niti kratke podaje na treningu.”