Stal kar 45 milijonov, zdaj pa spet na posojo?

La liga 6. Sep 201818:18 > 18:27
Alexandre Loureiro/Getty Images

Vinicius Junior je eden izmed najbolj perspektivnih brazilskih nogometašev, kar je prepričalo madridski Real, da ga za 45 milijonov pripelje v svoje vrste. Brazilec je od začetka leta pri Realu, a še ni dočakal svojega debija v članski ekipi.

Vinicius Junior ima šele 18 let, a je v zadnjih dveh sezonah v dresu domačega Flamenga zabil 10 zadetkov. V Realu za tega talentiranega nogometaša več kot očitno (še) ni prostora, je pa Brazilec dobre predstava kazal v B ekipi Reala. 

Za to rezervno ekipo je na začetku sezone že dosegel dva zadetka in to na mestnem derbiju proti B ekipi Atletica, medtem pa ga glavni trener članske ekipe Julen Lopetegui ni vpoklical v ekipo, niti na klop za rezervne igralce. To se je do neke mere tudi pričakovalo, glede na to, da je Vinicius komaj dopolnil 18 let, zdaj pa španski mediji že poročajo, da naj bi ga Real posodil v enega izmed španskih klubov na nogometno zorenje. 

https://twitter.com/ViniciusStat/status/1037429699868352512

Brazilec bi lahko že januarja zaprosil, da odide nazaj v domovino in igra za svoj stari klub, kjer bi bila njegova igra pod večjim drobnogledom, kot v realovi B ekipi, obenem pa bi lahko vsak teden igral pred 80 tisoč ljudmi na Marakani.

To bo v primeru posoje velika razlika v tekmovalnosti za Brazilca, sčasoma pa bo moral Lopetegui odločiti, ali ga sploh želi v ekipi ali ne.