Simeone: Nikoli ne bi v Atletico pripeljal svojega sina

La liga 11. Sep 20189:48 > 9:50
Denis Doyle, Getty Images Sport

Trener Atletica iz Madrida Diego Simeone pravi, da v svoje moštvo nikoli ne bi pripeljal svojega sina Giovannija, ki trenutno igra za Fiorentino in argentinsko reprezentanco.

Giovanni Siomeone v zadnjem obdobju prikazuje odlične predstave v italijanskem nogometnem prvenstvu, kar mu je odprlo vrata tudi v argentinsko reprezentanco. Debitiral je na tekmi proti Gvatemali, že v prvih minutah v argentinskem dresu pa je dosegel zadetek. 

“Gledal sem to tekmo v hotelu. Zelo sem bil vesel in srečen, ko sem ga videl v argentinskem dresu. Vsi vedo, kako imamo radi svojo deželo. Giovanni je postal odličen nogometaš in ima vse potrebno, da bi igral tudi v moji ekipi (Atleticu), a jaz ga ne bom nikoli pripeljal v klub,” je dejal Diego Simeone v intervjuju za španski AS.

23-letni Giovanni je rojen v Madridu, je pa na začetku kariere igral v mladinski akademiji River Plata, za katerega je debitiral leta 2013. Po treh letih v Argentini se je preselil v Italijo in tam najprej branil barve Genove in zdaj Fiorentine.