Številke odpirajo ''debato Courtois''

La liga 27. Sep 201816:11 > 16:13
Denis Doyle/Getty Images

Belgijec v vratih Real Madrida prejme gol na vsakih 72 minut, Keylor Navas pa vsakih 180…

Shaun Botterill, Getty Images Sport

V vratih Reala v soboto (ob 20.45) na derbiju ‘‘el madrileño” začenja Thibaut Courtois. Vseeno pa številke dovoljujejo, da se glede teme odprejo nekatere debate, če je v dobro Galaktikov, da primat ohrani Belgijec, ali bi ga bilo bolje vrniti Keylorju Navasu.

Številke dajo jasno sliko: statistika Kostaričana v tej sezoni pravi, da prejme gol vsakih 180 minut, Courtous pa kar na vsakih 72 minut, kar pomeni najmanj en gol na tekmo. Keylor je končal lansko sezono La lige pri prejetih 31 golih, prejetih v 2430 minutah igre, to je gol na vsakih 78,4 minut.

Navas je začel prvi dve tekmi v La ligi letošnjo sezono, gol pa je prejel zgolj na Montiliviju (Borja Garcia), na prvi tekmi pa Getafe ni prodrl skozi realovo obrambo.

Courtois je ohranil svoja vrata nedotaknjena samo na eni tekmi od štirih, proti Espanyolu na Santiagu Bernabeu. Leganes, Athletic in Sevilla pa so mu vsi zabili najmanj en gol. Trenutna statistika Courtoisa spravlja v kočljivo situacijo za nadaljevanje njegovega primata v vratih Reala.