Lopetegui: Prevzemam odgovornost, vsaka tekma je finale

La liga 5. Okt 201814:52 > 14:55
David Ramos, Getty Images Sport

Trener Real Madrida Julen Lopetegui se sicer strinja, da je kraljevi klub v manjši krizi, a slednja po njegovem mnenju ni nič hujšega.

Real je na zadnjih treh tekmah v vseh tekmovanjih ostal brez zmage in celo brez doseženega gola. Vse je začelo s porazom v Sevilli (3:0), nato je sledil remi z Atleticom (0:0) in za konec se šok v ligi prvakov, ko je CSKA doma slavil z 1:0. Omenjeni rezultati so razlog, da je javnost prepričana, da so aktualni evropski prvaki v veliki krizi.

Ne analiziramo mnenj javnosti, ampak se osredotočamo na našo igro. Imamo težave, ki pa so rešljive. Jasno, da stvari niso rožnate, a vse skupaj ni tako zelo slabo. Obstajajo tudi pozitivne stvari. Moramo se znova sestavititi in še napredovati ter popraviti slabe stvari. Moramo verjeti vase in ostati pozitivni. To je edina pot iz krize,” je povedal Julen Lopetegui.

Poraz proti CSKA-ju je bil za navijače Reala zelo boleč, saj so bili po zanesljivi predstavi v 1. krogu lige prvakov proti Romi (3:0) prepričani, da se kaj takega ne more zgoditi.

Tekma je bila polna nesrečnih trenutkov. Zaslužili smo si zmago, a tudi takšne stvari se zgodijo. Imeli smo priložnosti, strele, stresli smo tudi okvir vrat, a na koncu ostali praznih rok. Prepričan sem, da bomo hitro spet kazali podobne predstave, kot je bila tista proti Romi,” še dodaja Lopetegui.

Kraljevi klub bo imel prvo priložnost za popravo vtisa že v soboto (18.30 na SK3), ko ga čaka obračun z Alavesom. Lopetegui je na vprašanje novinarja, če je ta tekma zanj kot finale, odgovoril: “Zame je vsaka tekma finale. Tako je, ko si trener Reala. Tri točke so vedno nujne.

Real je po sedmih krogih na vrhu lestvice La Lige izenačen z Barcelono. Večna tekmeca imata na računu po 14 točk.