SK1 ob 20.45 uri: Messi in druščina na Mestalli

La liga 7. Okt 201810:39 > 10:52
Alex Caparros Getty Images Sport

Barcelona se bo nocoj v osmem krogu la lige mudila v Valenciji, kjer jo čaka vroče gostovanje pri "netopirjih". Domačini letos niti približno niso navdušili, saj se z le osmimi točkami nahajajo na 16. mestu razpredelnice.

Vodilna ekipa la lige bi se v primeru zmage odlepila Madridu in Alavesu, ki sta na drugem in tretjem mestu s 14 točkami (toliko jih ima tudi Barca).

Eno izmed glavnih orožij Kataloncev bo danes ob Lionelu Messiju zagotovo tudi Ivan Rakitić, ki na vsaki tekmi v letošnji sezoni (tiste, ki jih odigra v celoti), preteče vsaj 10 kilometrov. Hrvat je nedavno spremenil prehrano, nehal jesti testenine in sladkarije, kar ima očitno vpliv na njegovo fizično pripravljenost.

Ker sta Sergi Roberto in Samuel Umtiti poškodovana, se je trener Ernesto Valverde odločil med 19 igralcev za pot v Valencio vpoklicati tudi Brazilca Malcoma, enega izmed nogometašev pa bo moral pustiti na tribuni.

“Netopirjem” letos ne gre po načrtu, zabeležili so le zmago, kar pet remijev in poraz, kar je dovolj za 16. mesto. Zmaga proti verjetno najmočnejši ekipi lige bi bila velik obliž na mizeren začetek sezone.

Zadnjo zmago na Mestalli proti rdeče-modrim, je Valencia v la ligi dosegla 18. februarja 2007, ko sta za “netopirje” zadela Miguel Angel Angulo in David Silva, za Barco pa je bil uspešen Ronaldinho.