Ronaldo: Odnos med igralci in navijači je ključen

La liga 10. Okt 20180:47 > 0:48
Catherine Ivill/Getty Images

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo, ki je nedavno postal lastnik in predsednik Valladolida, verjame, da bo njegov klub po koncu letošnje sezone obstal v elitni španski La ligi.

Real iz Valladolida je minuli konec tedna slavil na tekmi proti Huesci z 1:0 in tako zabeležil tretjo zaporedno zmago v španskem nogometnem prvesntvu, kjer se trenutno nahaja na sedmem mestu razpredelnice. 

“Obstaja povezava med navijači in nogometaši. Odlična atmosfera na tribunah se pogosto preslika tudi na zelenico in garderobo in čutimo, da pri nas obstaja želja po kontinuiranem napredku. Obe ekipi sta pod velikim pritiskom, saj sta napredovali v prvo špansko ligo, domače igrišle pa pogosto dela razliko na takšnih tekmag. Zadovoljen sem s trenutno formo, zelo lepo je zmagati na treh zaporednih tekmah in če bomo nadaljevali s takšnimi igrami, bomo na koncu sezono končali visoko,” je deja legendarni Brazilec Ronaldo

Nekdanji nogometni superzvezdnik je prejšnji mesec kupil 51-odstotni lastniški delež v tem španskem klubu in takoj prevzel tudi mesto predsednika kraljevega kluba iz Valladolida. Njegov kluv je v letošnji sezoni osvojil 12 točk in ima pred reprezentančnim odmorom le štiri točke manj od vodilne Seville.