Real že kliče Conteja na pomoč?

La liga 18. Okt 20180:49 > 6:10
Laurence Griffiths/Getty Images

Madridski Real je po poročanjih španskih in italijanskih medijev že pričel z razgovori z italijanskim strategom Antonijem Contejem o morebitnem prevzemu trenerskega stolčka pri Realu.

‘Kraljevi klub’ iz Madrida je v prejšnji sezoni na trenersko klop posadil takratnega selektorja Španije Julena Lopeteguija, ta pa je zaradi slabših rezultatov na začetku sezone že pod velikim medijskim in navijaškim pritiskom. 

Real na zadnjih štirih tekmah ni uspel zabiti niti enega samega gola, kar je galaktike povedlo do enega neodločenega izida in treh porazov. Madridčani so morali priznati premoč Sevilli v španskem prvenstvu, potem CSKA-ju v Ligi prvakov, kasneje pa še proti Alavesu v La ligi.

Italijanski mediji poročajo, da je uprava Reala v ponedeljek že kontaktirala italijanskega stratega Antonia Conteja v želji, da ugotovijo, ali je na voljo. Conte pa se še vedno ukvarja s tožbo proti Chelseaju, ki ga je odpustil. Londonski klub ne želi izplačati 10 milijonov evrov visoke odškodnine, Conte pa pravi, da mu ta pripada.

Real pa zdaj želi, da Conte pozabi na preteklost v Londonu in da se osredotoči le na morebitno delo na klopi ekipe, ki je najbolj zaželena v nogometnem svetu.

Že v naslednjih tednih bomo videli, kako se bo oblikovala Lopeteguijeva prihodnost, saj Real igra proti Levanteju, kasneje v Ligi prvakov še proti Viktoriji Plzen, potem pa 28. oktobra sledi prvi letošnji El clasico proti Barceloni.