20:45 na SK 1: Bo Sevilla še poglobila krizo Barce?

La liga 20. Okt 20189:54 > 9:57
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Večino zanimivega dogajanja v 9. krogu La lige bo na sporedu že danes. Kmalu po kosilu bo Real gostil Levante (ob 13:00 v živo na SK 3), pozno popoldne Atletico gostuje pri Villarrealu (ob 18:30 v živo na SK 2), zvečer pa Barcelona v derbiju kroga gosti vodilno Sevillo (ob 20:45 v živo na SK 1).

Andaluzijci so s pridom izkoristili napake treh največjih španskih klubov in po 8. krogih s točko prednosti zasedajo prvo mesto. Barcelona zmage v domačem prvenstvu ne pozna že štiri tekme zapored, Sevilla pa je kot edina ekipa v La ligi v letošnji sezoni zbrala pet zmag. Največjo nevarnost za vrata domačih bosta predstavljala Andre Silva in Ben Yedder, ki sta z 12 doseženimi zadetki trenutno najučinkovitejši napadalni tandem v Španiji.

Vemo, da gre Sevilla trenutno skozi lepo obdobje, saj je v vrhunski formi,” se Ernesto Valverde zaveda, da Lionela Messija in soigralce čaka vse prej kot enostavna naloga, hkrati pa že razmišlja o prihodnjem koncu tedna, ko nas čaka prvi letošnji El Clasico. “Prihodnje obdobje bo zelo naporno za nas. Kmalu sledi tekma z Realom. Prepričan sem, da se zavedate ‘teže’ te tekme,” je dejal Valverde in se dotaknil tudi odličnega napadalnega dua v vrstah Seville: “Vemo, da Sevilla igra z dvema napadalcema. Včasih se postavite v položaj nasprotnega trenerja, da bi uspel predvidevati njegove poteze.”

Real Madrid bi z zmago proti Levanteju vsaj za nekaj ur lahko prevzel vodstvo na lestvici, kar velja tudi za Atletico Jana Oblaka, ki ga čaka zahtevno gostovanje na El Madrigalu pri rumeni podmornici. Vse obračune spremljajte v živo na Sportklubu.