Po 11 letih prvi el clasico brez Messija in Ronalda

La liga 27. Okt 201811:38 > 12:06
Jasper Juinen/Getty Images

Nedeljsko popoldne prinaša tekmo vseh tekem. Camp Nou bo ob 16.15 gostil 177. el clasico, ki bo prvi po 11 letih, na katerem ne bosta igrala ne Cristiano Ronaldo, ki je prestopil v Juventus, in ne Lionel Messi, ki bo tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Zadnji obračun večnih rivalov brez obeh nogometnih velemojstrov smo videli 23. decembra 2007. Lionel Messi je bil tudi takrat poškodovan, Cristiano Ronaldo pa je v tistem obdobju še vedno igral v dresu Manchester Uniteda. Argentincu so takrat napovedovali, da bo postal nosilec igre katalonskega velikana, Portugalec pa je bil pripravljen, da postane legenda Old Trafforda. Tudi takrat so na el clasicu zaigrali veliki zvezdniki, nihče pa si ni upal niti pomisliti, da bosta v naslednjih 11 letih Messi in Ronaldo tako zaznamovala španski klubski nogomet.

Barcelona je bila takrat na krilih dveh zaporednih naslovov velik favorit, Real pa je v sezono 2007/08 vstopil v slabem stanju, saj je bil že štiri leta brez lovorike. V prid Kataloncem je šla tudi serija neporaženosti Barcelone na domačem stadionu, a je omenjeni derbi na koncu postregel s serijo prekinjenih tradicij. Bil je prvi po petih letih, na katerem je padel le en zadetek, Real pa je z golom Julia Baptiste v 35. minuti prišel do velike zmage. To je sicer tudi zadnji prvenstveni el clasico, na katerem nismo videli vsaj dveh golov.

Kako se bosta španska velikana znašla jutri, ko bosta zaigrala brez Messija in Ronalda? Obračun boste lahko v neposrednem prenosu pospremili na Sportklub 1 ob 16.15. Že pred tem pa vabljeni tudi v našo družbo na uradnem Facebook profilu Sportkluba, kjer se bomo družili od 15.30 naprej.