Messi na seznamu igralcev in potuje v Milano

La liga 4. Nov 201820:28 > 20:44
Getty Images Sport, Shuan Botterill

Valverde je Messija že dodal na seznam nogometašev, ki potujejo v Milano na tekmo z Interjem v Ligi prvakov sredi tedna. Se bo Argentinec na igrišče vrnil predčasno?

Twitter

Leo Messi je velika okrepitev na seznamu nogometašev Ernesta Valverdeja, ki potujejo v Milano na tekmo Lige prvakov z Interjem. Messi ta trenutek sicer še nima zdravniškega dovoljenja za igranje. a tekma bo v torek. 

Argentinec je odsoten iz zelenic od 20. oktobra, ko si je na tekmi proti Sevilli zlomil roko, nato pa izpustil 4 tekme Barcelone – proti Interju v Ligi prvakov, el Clasico, proti Cultural Leonesi v Španskem kraljevem pokalu in nazadnje ligaško tekmo proti Rayu Vallecanu. Katalonci so vse štiri tekme dobili.

Zdravniki, ki od vsega začetka skrbeli za Messija, so napovedli 3 tedne počitka, ki se iztečejo naslednjo nedeljo, ko Barca na Camp Nou gosti Real Betis.

Barci, ki si je do sedaj na tekmah skupinskega dela Lige prvakov zagotovila poln izkupiček, je na torkovi tekmi v Milanu na Giuseppe Meazza dovolj že točka, da si zagotovi prvo mesto v skupini B. Valverde tako zelo nujno ne potrebuje Messija, da ne bi ogrozil njegovega okrevanja, tako da kapetana Blaugrane, kljub mestu na seznamu, ne pričakujemo na terenu. V njegovi odsotnosti se je prebudil Luis Suarez, ki bo tako imel še eno tekmo več možnost voditi Barco do zmage.