Novi Zizou: Solari piše Realovo zgodovino

La liga 9. Nov 201812:08 > 12:13
Denis Doyle, Getty Images Sport

Santiago Solari je trenutno med najbolj priljubljenimi v Madridu. Nekdanji igralec španskega velikana je ekspresno dvignil moralo mošttva in na prvih treh tekmah vpisal ravno toliko zmag. Solari ni niti slutil, da bo pisal zgodovino.

Zdi se, da je Santiago Solari serum za vse Realove težave. Tako vsaj lahko sodimo po prvih treh tekmah na klopi Reala, na katerih je kraljevi klub z njim na klopi trikrat zmagal, dosegel 11 zadetkov, svojo mrežo pa ohranil nedotaknjeno.

Najboljši start trenerja Reala od leta 1957 in trenerja Luisa Carniglie, ki je imel po treh tekmah enak učinek kot Solari.

Solari je na prvih treh tekmah v igro Reala vnesel številne novitete in spremembe. Oživel je naktere igralce, ki so sezono začeli slabo, Karim Benzema in Toni Kroos znova igrata z nasmehom na obrazu, Solari se trudi prebuditi tudi Luko Modrića, ki po mundialu v Rusiji še ni našel prave forme.

Številni že vlečejo vzporednice med njim in Zinedinom Zidanom, saj sta oba igralski legendi Reala, na klop prvega moštva pa sta se usedla, potem ko sta si trenerske izkušnje nabirala v Castillii, drugi ekipi madridskega kluba. Florentino Perez si je zamislil, da bo Solari zgolj začasna rešitev težav v klubu, vendar ima sedaj vse več možnosti, da postane dolgoročna rešitev.

Solari je na gol zacementiral Thibauta Courtoisa, ki je bil na začetku sezone zamenjava Keylorju Navasu. Argentinec je priložnost ponudil tudi nekaterim mladim nogometašem in zadel v polno. Brazilski supertalent Vinicius Junior je proti Viktorii Plzen tako postal tretji najmlajši nogometaš v zgodovini Reala z nastopom v Ligi prvakov.