Asensio: Nisem kriv za krizo, drugi so nosilci igre

La liga 14. Nov 201812:54 > 12:56
Denis Doyle, Getty Images

Vezist madridskega Reala Marco Asensio je dejal, da on ni odgovoren za krizo, v kateri se kraljevi klub in španske prestolnice nahaja od začetka sezone, obenem pa krivdo zvalil na nosilce igre moštva.

Madridski Real v tej sezoni ni uspel zadovoljiti navijačev in splošne nogometne javnosti, rezultati pa so bili tako slabi, da je Real trenutno na šestem mestu španske Primere, obenem pa je manjko zmag odnesel tudi trenerja Julena Lopeteguija

Jaz nisem kriv za krizo Reala. Nisem jaz tisti, ki bi moral prevzeti vajeti v našem moštvu. V klubu imamo nogometaše, ki so starejši in izkušenejši od mene in imajo boljši status od mojega. Naj oni prevzamejo odgovornost, ne jaz,” je izjavil vezist galaktikov Marco Asensio, ki je več kot očitno nezadovoljen, ker je dobršen del tekem v sezoni začenjal na klopi. 

Španski reprezentant je dodal še, da si moštvo ne zasluži tako ostrih kritik: “Jasno mi je, kako deluje novinarstvo in ne pade mi na pamet, da vse predstavnike sedme sile mečem v isti koš, a nekateri prispevki so napisani samo z enim razlogom – da nas užalijo.”

Aktualni prvaki Lige prvakov so sezono na klopi začeli z Lopeteguijem na trenerski poziciji, zdaj pa ga je zamenjal Santiago Solari, ki je bil do zdaj trener B ekipe. Madridčani so od prihoda Argentinca slavili na vseh štirih tekmah in dosegli 15 zadetkov, prejeli pa le dva.