Marca: Oblak želi zapustiti Atletico

La liga 14. Nov 201820:10 > 20:27
Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

V Atleticu je vroče! Španski časnik Marca namreč poroča, da je slovenski vratar Jan Oblak zavrnil že dve ponudbi za podaljšanje pogodbe s colchonerosi. Jan Oblak naj bi ob pričetku sezone celo zavrnil ponudbo, po kateri bi postal najbolje plačan vratar na svetu.

Marca je sicer v torek zgolj v razmaku nekaj ur objavila precej nasprotujoča si članka v zvezi s slovenski superzvezdnikom. Najprej so se razpisali o tem, da Jan Oblak s strani Atletica še ni prejel nobene konkretne ponudbe za podaljšanje pogodbe in da naj bi se že bolj ali manj odločil, da želi zapustiti madridski klub. Odhod naj bi se zgodil že januarja, kupci pa bodo morali za Oblaka aktivirati odkupno klavzulo, ki znaša 100 milijonov evrov.

Le nekaj ur zatem se je na naslovnici Marce pojavil nov članek, ki je postregel s številnimi novostmi na to temo. V Atleticu naj bi v Oblaku videli ključnega člena ekipa in da v klubu obstaja jasna namera za podaljšanje pogodbe. Colchonerosi naj bi Škofjeločanu tudi že ponudili dve pogodbi, ki pa naj bi ju Oblak zavrnil. Če navedbe o tem, da bi Oblak postal najbolje plačan vratar na svetu držijo, potem bodo vratarja postavili v podoben plačni razred kot prvega klubskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki na leto zasluži kar 23 milijonov evrov.

Kljub domnevno zelo bogatim ponudbam Oblak še vedno ni obljubil zvestobe Atleticu, kar vsekakor kaže na to, da je odprtih še veliko vprašanj. V kolikor se strani ne bosta uspeli dogovoriti v najkrajšem možnem času, pa to zagotovo pomeni Oblakov odhod v drugi klub.

Snubcev za sijajnega vratarja zagotovo ne bo manjkalo, saj so si Oblaka že poleti želeli tudi klubi kot sta Chelsea in Liverpool, ki sta nato sicer rešila vratarsko vprašanje. Vprašanje je seveda le to, kdo si lahko privošči rekordno odkšodnino za vratarja, in tukaj vse poti vodijo k pregrešno bogatemu PSG-ju, ki Oblaka neuspešno lovi že nekaj časa.

https://twitter.com/FootballLive_14/status/1062640843213795328