Ramos: Nikoli se nisem dopingiral!

La liga 24. Nov 201818:51 > 18:52
Getty Image/Matthias Hangst

Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos je ostro zanikal, da bi kdajkoli koristil doping, potem ko se je v petek pojavila informacija, da je bil pozitiven na dopinškem testu po finalu Lige prvakov proti Juventusu minulo leto v Cardiffu.

Zloglasni Football Lekas je med drugim objavil, da je bil španski branilec pozitiven na deksametazon, ki vsebuje kortizon, in je prepovedan, razen v primeru, da bi športnik pristojne obvestil o njegovi uporabi. Sergio Ramos pa tega ni storil.

“Odločno sem proti dopingu. Nikoli ga nisem uporabljal niti ga nikoli ne bom, nikoli nisem pristal na kakršenkoli tip dopinga niti nikoli ne bom pristal,” je navedbe ostro zavrnil Ramos.

Kapetan Reala je dodal, da bo razmislil o morebitni tožbi proti vsakemu, ki je poskušal negativno vplivati na njegov ugled ali ogroziti njegove pravice.

“Med svojo dolgoletno športno kariero sem prestal številne dopinške teste in vse sem prestal. Imel sem standardni tretma, ki mi ga je nudila zdravniška ekipa, vendar je bila situacija uradno rešena,” je poudaril Ramos.

deksametazona