PL je najbogatejša, toda v Barci so najvišje plače

La liga 26. Nov 20188:36 > 8:36
David Ramos, Getty Images Sport

Barcelona je postavila nov rekord, ko govorimo o denarju, ki ga namenja za plače nogometašev. Katalonci so postali prvi klub, katere prva ekipa v povprečju zasluži več kot 10 milijonov funtov letno, so pokazale najnovejše raziskave.

V letošnji sezoni bo 23-erica španskega giganta brez bonusov v povprečju zaslužila 10,45 milijona funtov, kar je 33 odstotkov več kot v sezoni 2017/18. Na izračune je v veliki meri vplivala predvsem nova pogodba prvega zvezdnika Lionela Messija.

Na drugem mestu je Real Madrid, katerega igralci bodo v povprečju na leto v žep pospravili 8,1 milijona funtov.

Kljub temu, da so največji zasužkarji igralci Barce in Reala, Premier liga še naprej ostaja najbogatejša nogometna liga na svetu, saj igralci prvih ekip v povprečju na leto dobijo 2,99 milijona funtov. To je 33 odstotkov več kot v La ligi, v kateri klubi za plače vsakega nogometaša v povprečju odštejejo 2,2 milijona, in skoraj dvakrat več kot v Serie A, kjer je povprečna letna plača 1,5 milijona.

V Premier ligi so v povprečju najbolje plačani igralci Manchester Uniteda, saj vsak rdeči vrag na leto zasluži 6,53 milijona funtov.