Se bo Levy z Eriksenom maščeval za Modrića?

La liga 30. Nov 201812:38 > 12:41
Dan Istitene/Getty Images

Glede na to, da se zdi odhod Isca iz Reala vse bolj realen, kraljevi klub zanj že išče adekvatno zamenjavo.

Christian Eriksen je že nekaj časa zanimiv madridskemu Realu. Florentino Perez odličnega danskega vezista vidi kot dolgoročnega arhitekta igre kraljevega kluba, španski mediji pa v intervalih poročajo o zanimanju Reala za Eriksena, ki je pri 26-letih pred najboljšimi nogometnimi leti.

Zgodba je tokrat dobila nadaljevanje, ker je Totttenham, kot piše Marca, odgovoril na Realovo vprašanje o tem, koliko bi znašala odškodnina za Danca. Številka? Astronomskih 250 milijonov evrov. To je cena, za katero je Tottenham pripravljen izpustiti Eriksena v Madrid.

Marca, ki je pravzaprav Realovo neuradno glasilo, špekulira, da je tako visoka odškodnina pravzaprav posledia frustracij predsednika Tottenhama Daniela Levyja, potem ko mu Real ni ostal v najlepšem spominu po poslu z Luko Modrićem pred šestimi letti.

Pregovorno eden najtrših pogojalcev med predsedniki Levy je tudi v takratnih okvirjih za hrvaškega kapetana zahteval visoko odškodnino, vendar se je Perez izkazal za trdega pogajalca in na koncu enega najboljših vezistov današnjega dne dobil za vsega 35 milijonov evrov.

Da se napaka ne bi ponovila, je Levy tokrat brez premisleka na Danca prilepil visoko odškodnino. Odškodnino, ki bi podrla tudi rekord Neymarja. Realovci so bili na tribunah Wembleyja tudi sredi tedna, ko je Danec na obračunu 5. kroga Lige prvakov proti Interju v igro prišel šele v 70. minuti, deset minut kasneje pa dosegel edini zadetek na srečanju.