Der Spiegel: Ronaldo leta 2009 priznal posilstvo?

La liga 2. Dec 20181:20 > 1:47
Emilio Andreoli, Getty Images Sport

Nemški Spiegel je objavil dokumente, ki na novo osvetljujejo celotno zgodbo okoli Cristana Ronalda in obtožbe Američanke Kathryn Mayorga, ki pravi, da jo je nogometaš posilil.

Američanka Kathryn Mayorga je nogometnega superzvezdnika Cristiana Ronalda nedavno obtožila, da jo je Portugalec leta 2009 v Las Vegasu posilil. 35-letnica trdi, da je bil nogometaš grob in jo posilil analno, kljub temu da mu večkrat jasno rekla ne.

Ronaldo je Mayorgo spoznal v diskoteki, kjer so ju med plesom ujele tudi kamere. Portugalec obtožbe odločno zavrača in trdi, da se mu to dogaja le zato, ker je slaven. Ronaldo je Mayorgi v izvensodni poravnavi kljub temu plačal 375 tisoč ameriških dolarjev, kar je Američanka sprejela, a se kasneje vseeno odločila za tožbo.

Nemški Spiegel, ki v zadnjem času skrbi, da je v nogometu zelo vroče, se je dokopal do dokumentov, ki zgodbi dodajajo novo širino. Novinarji nemškega tednika so v vpogled dobili zapisnik, ki so ga Ronaldu dali odvetniki, da bi izvedeli, kaj se je tisto junijsko noč leta 2009 v Las Vegasu dejansko dogajalo.

Ona mi je rekla “ne” in večkrat zahtevala, da neham,” je med drugim zapisal Ronaldo v odgovorih. Da bi bilo vse skupaj za Portugalca še slabše, so naknadno odvetniki zamenjali vprašalnik s 27 odgovori, da bi izbrisali vsako povezavo s posilstvom. Tako se odgovori v zapisniku septembra 2009 povsem razlikujejo od odgovorov iz decembra tega leta. Na vprašanje, ali je kdaj povišala svoj ton govora, se drla ali kričala, je Ronaldo septembra odgovoril:  “Rekla je “ne” in večkrat zahtevala, da neham.” Decembrski odgovor Ronalda pa je zelo kratek: “Ne.

Zgodba se ponovi tudi pri vprašanju, če mu je Mayorga kaj rekla po spolnem odnosu? Ronaldo je najprej odgovoril z: “Rekla je, kr…., prisilil si me. Ti si bedak. Jaz nisem kakor druge. Odgovoril sem ji, da mi je žal.” Kasnejši odgovor: “Ne.