Konec sezone za Rafinho, Alena odslej le za prvo ekipo

La liga 4. Dec 201817:29 > 17:43
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Barcelona je tudi uradno potrdila, da bo Rafinha zaradi poškodbe manjkal do konca sezone. 25-letni Brazilec bo v kratkem prestal operacijo levega kolena.

Rafinha se je poškodoval 24. novembra na tekmi proti Atletico Madridu (1:1), že naslednji dan pa so Katalonci razkrili, da gre za poškodbo vezi v kolenu.

V torek so pri Barceloni potrdili, da bo potrebna operacija in daljša rehabilitacija, kar pomeni, da bo 25-letni Brazilec odsoten vsaj šest mesecev. Za ta čas se bo v prvo ekipo preselil Carles Alena, sicer produkt La Masile.

Rafinha je sicer v tej sezoni za Barcelono v vseh tekmovanjih odigral le osem tekem in dosegel en gol v lligi prvakov. Težko poškodbo kolena je staknil že leta 2017, ko je manjkal kar osem mesecev, zaradi podobne poškodbe pa je izpustil šest mesecev še leto poprej.

Brazilec ima pogodbo z Barcelono podpisano do leta 2020, vse glasnejše pa so govorice, da bo katalonsko prestolnico zapustil prej. Najprej ga seveda čaka okrevanje, nato pa bo hitro postalo jasno, kaj mu bo namenila prihodnost.