"Messi najboljši? Pa on je enodimenzionalen igralec!"

La liga 6. Dec 20189:18 > 9:19
Aitor Alcalde/Getty Images

Lionel Messi je enodimenzionalen nogometaš in zaradi tega ne more biti najboljši igralec te moštvene igre vseh časov, pravi legendarni brazilski napadalec Pele.

Christian Petersen, Getty Images Sport

Lionel Messi je v 653 tekmah v dresu Barcelone za katalonske velikane dosegel 567 zadetkov, medtem ko je v dresu argentinske reprezentance odigral 128 in vpisal identično število zadetkov. Messi je bil v svoji karieri kar petkrat izbran za prejemnika Zlate žoge, ki ga France Football podeljuje najboljšemu nogometašu leta. Obenem je osvojil devet naslovov v La ligi, štirikrat slavil v Ligi prvakov in trikrat postal svetovni klubski prvak.

To pa ni dovolj za legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, ki nad njegovimi dosežki ni impresioniran.

“Kako lahko primerjate nekoga, ki je dober z žogo, lahko strelja z levo in desno nogo s tistim, ki se zanaša le na eno nogo in je enodimenzionalen nogometa? Ko nekoga primerjate s Pelejem, mora ta nogometaš biti dober v vseh pogledih nogometne igre,” je dejal legendarni brazilski igralec, ki je tako popihal na svojo dušo.

Pele pa ni postavil le samega sebe pred Messija na lestvici največjih vseh časov, tudi nekateri drugi igralci so po mnenju Brazilca boljši: Maradona je eden največjih vseh časov. Če me vprašate, ali je bil Diego boljši od Messija, vam bom odgovoril pritrdilno. Precej boljši!”