"Biti navdih je bolje, kot Barci zabiti hat-trick."

La liga 13. Dec 201813:56 > 13:57
Ryan Pierse/Getty Images

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo je razkril, da je bila odločitev o nakupu Valladolida skrbno premišljena.

Ronaldo je septembra kupil 51-odstotni delež lastništva Valladolida, danes pa že priznava, da je bila to perfektna odločitev.

Dve leti sem razmišljal, kaj bi lahko počel. Razmišljal sem o nakupu kluba v Španiji in Angliji. Valladolid je prišel kot darilo. To ni le klub z 90-letno zgodovino, ampak mesto s 300 tisoč prebivalci, ki živijo za nogomet. To pomeni, da ima ta zgodba velik potencial. Biti v položaju, da nekoga navdahnete je bolje, kot zabiti hat-trick Barceloni. Našel sem to, kar sem iskal, čaka pa me še veliko izzivov,” je slikovito povedal Ronaldo.

Brazilec je to sezono tudi podprl predlog vodstva La Lige, da se ena izmed tekem španskega državnega prvenstva odigra v Združenih državah Amerike. Načrt za to sezono je sicer propadal, ker je zaradi težav z organizatorji od ideje odstopila Barcelona.

Igranje izven meja Španije je v skladu z našim projektom. Potrebno je biti prepoznaven v domivini in tudi drugod po svetu. To idejo podpiram, a na koncu bodo imeli zadnjo besedo naši navijači. Vsekakor pa gre za zanimiv predlog, ki lahko našemu klubu koristi,” dodaja Ronaldo.

Eden izmed najboljših napadalcev v zgodovini je razkril tudi načrte za bližnjo prihodnost. V prihajajočih prestopnih rokih bo skušal vnovčiti svoja poznanstva pri Real Madridu in si tako zagotoviti posojo katerega izmed mladih zvezdnikov. Prvi na seznamu želja je Vinicius Junior.

Florentina Pereza sem vprašal, če bi nam ga posodil, a mislim, da bo to težko izvedljivo,” je bil odkrit Brazilec.