Atletico zavrača govorice: Hernandez ne gre v Bayern

La liga 20. Dec 201813:22 > 13:24
Alexander Hassenstein/Getty Images

Atletico Madrid se je po včerajšnji prestopni bombi hitro odzval na govorice o odhodu Lucasa Hernandeza v Bayern. Slednji naj bi za bočnega branilca pozimi odštel kar 80 milijonov evrov.

Novico je v sredo objavila španska Marca, ki je navajala zanesljive vire. Zapisali so, da se je francoski reprezentant, ki ga pogodba na Atletico sicer veže do leta 2024, že dogovoril za štiriletno sodelovanje z bavarskim velikanom, ki naj bi z njim začel prenovo ekipe. Bayern naj bi za Lucasa Hernandeza podrl tudi svoj rekord in na račun Atletica nakazal kar 80 milijonov evrov.

Lucas Hernandez je v pogovoru z vodilnimi možmi našega kluba zavrnil vse govorice, da je z Bayernom sklenil kakršenkoli dogovor in zatrdil, da niti slučajno ne želi zapustiti Atletica,” so v uradnem sporočilu zapisali pri colchonerosih.

Po španskih zakonih imajo sicer vsi nogometaši v pogodbi zapisano višino odškodnine, ki jo lahko plačajo tudi sami. To se je zgodilo ob prestopu Neymarja v PSG. Brazilec je poleti 2017 za 222 milijonov evrov zapustil Barcelono.

Bočni branilec Hernandez je sicer produkt akademije madridskega Atletica. Za prvo ekipo je debitiral decembra leta 2014 in nato hitro postal eden izmed ključnih mož v ekipi Diega Simeoneja. 22-letnik je bil poleti tudi zelo pomemben član francoske zlate reprezentance na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Če bi se govorice izkazale za resnične, bi Hernandez postal drugi najdražji branilec v zgodovini. Na prvem mestu bi še vedno ostal Virgil van Dijk, za katerega je Liverpool januarja 2018 odštel slabih 83 milijonov evrov.