Allegri na klop Reala, Zidane v Juventus

La liga 21. Dec 201812:45 > 12:49
Alexander Hassenstein, Getty Images

Nekdanji direktor Juventusa Luciano Moggi napoveduje, da bo v naslednji sezoni torinsko staro damo vodil Zinedine Zidane, medtem ko naj bi na klop madridskega Reala sedel Massimiliano Allegri.

Nekdanji prvi kadrovski operativec Juventusa je razkril, da je informacijo dobi od vira, ki je blizu kluba. Zinedine Zidane naj bi ravno zaradi Juventusa, dres katerega je nosil med letoma 1996 in 2001, zavrnil ponudbo Manchester Uniteda, potem ko je odpustil Joseja Mourinha.

Ravno Moggi je bil eden od vodilnih mož stare dame, ko so Zidana leta 2001 za takrat rekordnih 73,5 milijonov evrov prodali v Madrid. S tem denarjem je Moggi v klub pripeljal Gigija Buffona, Liliana Thurama in Pavla Nedveda. Vsi trije so kasneje upravičili vsak vloženi evro.

Aktualni evropski prvaki so si Massimiliana Allegrija na klopi želeli videti že lansko leto, vendar dobili košarico s pojasnilom, da še ni končal svojega dela pri Juventusu.

Osramočeni direktor Moggi je v svoji karieri deloval tudi pri Napoliju, v aferi Calciopoli pa zaradi nameščanja tekem dobil doživljensko prepoved dela v italijanskem nogometu.