Dečki Barce favoriti v La ligi Promises

La liga 26. Dec 201811:29 > 11:33
Getty Image

Med 27. in 29. decembrom bo na Tenerifih potekal mednarodni turnir La lige Promises. Med seboj se bodo pomerili dečki do 12. leta. Favoriti so mladi talenti Barcelone, ki branijo naslov in hkrati lovijo četrtega zaporednega.

Getty Image

Od leta 1996 se dečki do 12 leta v času božičnih praznikov pomerijo na turnirju v ‘mini nogometu’ oz. Nogomet 7 (Football 7). Igra z nekoliko prilagojenimi pravili nogometa poteka čez polovico nogometnega igrišča, v eni ekipi pa je 7 mladih nogometašev (vratar + 6 igralcev v polju).

Z začetki v letu 1992 (olimpijske igre v Barceloni) se je ta turnir uveljavil na regionalni ravni in hitro prerastel v nacionalnega, na katerem se med seboj merijo španski klubi. V zdajšnji različici najboljši španski klubi gostijo nekaj tujih klubov, ki so že prav tako osvajali te turnirje. Največ zmag je sicer ostalo doma, v Španiji, Barcelona je do zdaj slavila 7-krat, Real Madrid 6-krat, Espanyol in Atletico Madrid pa po 3x. Od tujih klubov sta po enkrat turnir osvojila Borussia Dortmund in mlada reprezentanca Kameruna.

Letos bo tekmovalo 16 klubov (4 skupine po štiri). Španski predstavniki so Tenerife, Barcelona, Valencia, Atletico Madrid, Villareal, Espanyol, Sevilla, Real Betis, Real Madrid in Las Palmas. Tuji klubi so PSG, Benfica, Inter Milan, Abu Dhabi, Juventus in Borussia Dortmund. Turnir bo, kot že tradicionalno z nekaj izjemami, potekal na Tenerifih v Aroni.

Vse tekme mladih talentov lahko med 27. in 29. decembrom spremljate na kanalih Sportkluba.