Zico: Messi skoraj kot Diego, a vseeno daleč od Peleja

La liga 2. Jan 201920:07 > 20:16
Richard Heathcote/Getty Images

Legendarni brazilski nogometaš Zico se je pridružil kolegom in spregovoril o razvrščanju najboljših nogometašev vseh časov. 65-letnik je prepričan, da je Pele še vedno nedosegljiv.

Lionel Messi je po slabem svetovnem prvenstvu v Rusiji hitro ujel formo in v dresu Barce igra odlično. V novi sezoni je dosegel že 15 golov, leta 2018 pa znova postal tudi najboljši strelec v Evropi. Argentinski virtuoz je na dobri poti, da še osmič zapored v eni sezoni La Lige zabije več kot 30 golov.

Zico, ki trenutno šteje 65 let, je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnje stoletja navduševal v brazilski reprezentanci. Kljub dosežkom Messija skozi celotno kariero je še vedno prepričan, da zvezdnik Barcelone še ni dosegel nivoja Diega Maradone.

Messi je zelo blizu Maradoni,” je dejal Zico, ki je za Brazilijo na 71 tekmah dosegel 48 golov. Zanj je pričakovano najboljši nogometaš vseh časov legendari Pele.

Vse skupaj mi pove le to, da se ga zaenkrat še ne sme primerjati s Pelejem. Zame je Maradona še vedno boljši kot Messi. Pele je imel vse karakteristike in kvalitete, ki jih nogometaš potrebuje. Ko ga je bog ustvaril, mu je dal vse. Hitrost, moč, reflekse, tehniko, močan strel, preigravanja, igro z glavo… Malo je bilo takih, ki so lahko skakali kot Pele. Njegove osnove so bile perfektne, tekmo kariere pa je postajal še boljši. Messi ima skoraj vse, a je še vedno brez naslova svetovnega prvaka. To pomeni ogromno. Maradona v svojem času ni imel tako dobrih soigralcev kot Messi, a se vedno izkazal na vseh velikih tekmovanjih,” dodaja Zico.

Zico je kot igralec nosil dres Flamenga, Udineseja in Kashime, kot trener pa med drugim vodil Fenerbahče, Olympiacos in bil tudi selektor Japonske.

Kdo pa je po vaše najboljši nogometaš vseh časov? Ime virtuoza nam zaupajte v komentarjih.