Baskovski ples na Bernabeu

La liga 6. Jan 201920:21 > 20:25
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Nov šok za Real Madrid. Kraljevi klub je v novo koledarsko leto vstopil z remijem proti Villarealu in sedaj doživel še poraz proti baskovski ekipi Real Sociedada.

Real niti na drugem srečanju letošnjega leta ni prišel do zmage, obe predstavi nista bili niti blizu slovesa, ki se drži aktualnih evropskih in svetovnih prvakov. Tokrat je bil boljši Real Sociedad, ki je na Bernabeu slavil z 2:0.

Gostje so povedli že v 3. minuti, ko je bil natančen Willian Jose. Kraljevi klub je nato začel konkretneje ogrožati vrata Sociedada, a so bili napadi jalovi, v 61. minuti pa so beli ostali še brez Lucasa Vazqueza, ki je prejel drugi rumeni karton in si nato iz ihte strgal dres.

Sledila je igra na obeh koncih, Real je grozil, Sociedad si je ustvaril celo vrsto priložnosti iz protinapadov ter v 83. minuti zapečatil usodo Madridčanov. Z glavo je zadel je Ruben Pardo.

Madrid je  na lestvici sedaj peti (30 točk) in če Barcelona nocoj porazi Getafe, bo zaostanek za večnim rivalom znašal že deset točk. Sociedad je 11. (22 točk).