Mourinho se ponuja Realu in Interju

La liga 11. Jan 20199:59 > 10:01
Shaun Botterill /Allsport

Nekdanji menedžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je poudaril, da ni v konkurenci za mesto trenerja Benfice in poudarila, da do nadaljnega nima v načrtu delovanja v svoji domovini, z veseljem pa bi se vrnil na klop madridskega Reala ali Interja.

Jasper Juinen/Getty Images

Rdeči vragi so se Portugalcu pred nekaj dnevi zahvalili za sodelovanje, kar mu je prineslo 15 milijonov funtov odpravnine. Jose Mourinho je bil trener Manchester Uniteda dve leti in pol, delo pa izgubil po nizu slabih rezultatov in vse več namigih, da slačilnica in trener nista na isti valovni dolžini.

Nisem dobil nobene ponudbe. A tudi če bi, je jasno, da bi predsednik Benfice in ljudje v klubu prvi izvedeli, kakšna je moja odločitev,” je Mourinho dejal za enega od portugalskih medijev: “Mislim, da lahko rečem, da se nimam nobenega namena vrniti na Portugalsko. Vse je dobro v tem trenutku. Sedaj nisem možnost za Benfico, nič več od tega.”

Benfica je brez trenerja ostala prejšnji teden, ko je Rui Vitorio podal zapustil klub po sporazumni prekinitvi sodelovanja. Mourinho je še dodal, da ne želi razpredati o razlogih za odhod iz Uniteda. “Naučil sem se, da ko zapustiš klub, ne greš in govoriš o tem, umazanega preila ne perete v javnosti. To poglavje je končano in ne rabim hoditi okoli in kritizirati. Druga stvar, ki sem se jo naučil je, da spoštuješ klube, ki me želijo in ki me ne želijo,” je poudarila Mourinho.

Portugalski strokovnjak bi se veliko raje kot v domovino vrnil v Madrid ali Milano. “Seveda, povratek v Real ali Inter bi bil za mene velika čast, toda sedaj se pogovarjam samo z novinarji. Ko se trener ali igralec vrne v kub, to pomeni, da je tam naredil nekaj dobrega. Tako sem se počutil, ko sem se vrnil v Chelsea. Ko profesionalec dobi ponudbo, da se vrne v klub, je to velika čast. Veliko pomeni.”

The Special One je svojo trenersko pot začel pri Benfici, vendar ekipo vodil samo na devetih tekmah, nato pa vodil Porto, Chelsea, Real Madrid in Inter.