Barca o Rabiotu: "Ne gremo se 'primera Griezmann'"

La liga 14. Jan 201916:06 > 16:08
Getty Image

Barcelona se bo v naslednjih dneh še bolj potrudila pri prestopu Rabiota. Optimizem Kataloncev pred novoletnimi prazniki glede tega primera se počasi spreobrača v zaskrbljenost. Igralec zagotavlja, da si želi na Camp Nou, a se ne dogaja nič konkretnega.

Francoskemu igralcu sredine igrišča se pogodba s PSG-jem izteče junija 2019, poleg Barcelone pa je še nekaj klubov, ki konkurirajo za njegove usluge: Bayern, Chelsea in Manchester City. Pogoji, ki jih je postavila Barca, so bili jasni in od tega ne odstopajo: letna plača 10 milijonov evrov in premija za prestop v isti vrednosti. A tudi drugi klubi so pripravljeni ponuditi toliko.

Tukaj pa so še pogoji PSG-ja. Francoski klub je igralca pripravljen prodati zdaj, da ne bi odšel poleti kot prosti igralec in tako ne bi mogli zaslužiti z njim. Kot poroča Paris United, naj bi PSG zahteval 15 milijonov evrov. Tukaj pa pride do težav, saj če bo na koncu prišlo do podpisa, bo izvzet bonus.

Pri Barceloni se stvari zapletajo, saj vse skupaj traja že predolgo. Prav zaradi tega bodo poskušali zadevo pospešiti v naslednjih urah in zaključiti ta prestop. Rabiot medtem ne bo odpotoval v Katar s PSG-jem, kot je bilo sicer na začetku objavljeno, kar je dober znak, da se lahko njegov prestop izvede že danes.

Pri Barceloni želijo stvari urediti takoj, da se ne bi ponovil ‘primer Griezmann‘, ko je napadalec Atletica že potrdil Barceloni svoj prihod lansko poletje, manjkal je le še podpis. Nato pa se je Rojiblanco na koncu odločil, da ostane v Madridu.