Solari: Prodaja Isca? Jaz sem samo trener

La liga 15. Jan 201915:40 > 15:49
Octavio Passos, Getty Images Sport

Trener Real Madrida Santiago Solari ni želel komentirati vse glasnejših govoric o prodaji Isca.

Govorice so se po zadnjem krogu La Lige, ko je Isco na tekmi z Betisom znova ostal brez mesta v ekipi, še okrepile.

Na voljo imam krasne igralce in zares se je težko odločiti, kdo bo igral,” je na novinarski konferenci pojasnil Santiago Solari in dodal: “Vem, da vas zanimajo novice o morebitnih odhodih. Jaz vam na takšna vprašanja ne morem odgovoriti. Sem le trener. V klubu so ljudje, ki so zadolženi za te stvari.

Solari je druženje z novinarji znova izkoristil za omembo Viniciusa Juniorja, ki kljub le 18 letom vsakič znova navduši navijače kraljevega kluba.

Njegov talent ni bil nikdar vprašljiv. A talent nekaj šteje le, ko se igralec trudi. In on to počne. Kljub vsemu pa je pri mladih igralcih potrebno biti zelo previden. Ne smemo pretiravati s pohvalami in kritikami. Od njih je potrebno vedno zahtevati tisto, kar je glede na njihova leta in izkušnje tudi realno. Ne smemo pričakovati, da imajo takšni igralci na zelenici glavno vlogo. Za njih je najbolj važno, da se počasi vključijo v ekipo, nosilci igre, ki so med drugimi Modrić, Ramos, Casemiro in Carvajal, pa jim morajo pomagati, kar so v nedeljo krasno počeli,” dodaja Solari.

Real Madrid je s 33 točkami trenutno na četrtem mestu La Lige in za vodilno Barcelono zaostaja za deset točk.