Atletico bi Morato …, a dva morata zato 'odleteti'

La liga 16. Jan 20199:53 > 9:56
Richard Heathcote/Getty Images

Interes madridskega Atletica za Alvara Morato je vse večji, a španski klub bo moral sprejeti pomembne odločitve, da ga privede. Da se prestop uresniči, morajo Madridčani odsloviti najmanj dva svoja igralca.

Najverjetneje bosta to Nikola Kalinić in Gelson Martins. Oba sta prišla lansko leto in nikakor ne spadata med nezamenljive igralce ekipe Diega Simeoneja.

Atletico ne more privesti novega člana, če nekoga ne odslovi, saj je klub že dosegel limit 293 milijonov evrov za plače. To se je zgodilo ob novi pogodbi Antoina Griezmanna, ki zasluži 20 milijonov evrov na sezono.

Martins je prišel na Wando Metropolitano iz lizbonskega Sportinga in pričakovalo se je, da bo hitro postal standardni član Cholove udarne enajsterice. Vendar pa je Portugalec razočaral nove delodajalce, njegova minutaža je minimalna. Situacija s Kalinićem je drugačna, saj je prišel v klub kot menjava Diegu Costi. Zadnje čase pa celo začenja tekme zaradi zdravstvenih težav Brazilca s španskih potnim listom.

Kar se tiče Morate – njegov čas v Chelseaju je potekel. Bluesi želijo pripeljati Gonzala Higuaina in Španec prestavlja višek. Atletico pa ni edini kandidat za Morato, je pa pod vtisom, da ima največ možnosti. Napdalec je pripravljen sprejeti tudi manjšo plačo, ki bi znašala 9 milijonov evrov na sezono, če bi prišel v tabor Colchonerosov.