Filipe Luis: Upam, da bom ostal v Atleticu, ampak….

La liga 22. Jan 201910:33 > 10:49
David Ramos, Getty Images

Nogometaš Atletica iz Madrida Filipe Luis si želi, da bi mu klub po koncu sezone ponudil novo dolgoročno pogodbo, ki bi bila tudi njegova zadnja v karieri. Brazilec se zaveda, da bodo pogajanja za kaj tašknega zelo zahtevna.

Ko sem se vrnil iz Chelseaja, sem imel v mislih, da pri Atleticu končam svojo kariero. Imel sem 30 let in podpisal pogodbo do svoje 33 leta. Zdaj mislim, da bi lahko na najvišjem nivoju igral še vsaj dve ali celo tri leta, nato pa bi se upokojil,” je razkril brazilski nogometaš in dodal:

Vem, da ima vsak klub svojo politiko o podaljšanju pogodb, to velja tudi za Atletico. V našem klubu se starejšim igralcem vselej ponudi samo pogodba za eno sezono. Zame to ni najboljša ponudba, saj mi ne zagotavlja varnosti. Imam družino in zaradi otrok, ki se izobražujejo, potrebujem jasen načrt. Ni lahko otroka kar naenkrat izpisati iz šole in menjavati okolje vsake toliko časa. Vseeno pa verjamem, da obstaja možnost, da do junija dosežemo dogovor, ki bi ugajal vsem.

Filipe Luis je za Atletico prvič igral med letoma 2010 in 2014, nato za eno sezono prestopil v Chelsea in se hitro vrnil v klub iz španske prestolnice. Za colchonerose je v vseh tekmovanjih odigral že 318 tekem in dosegel 12 zadetkov ter vpisal 29 asistenc.