Morata v Madridu: "Preteklost je preteklost"

La liga 27. Jan 201910:47 > 11:02
Richard Heathcote/Getty Images

Alvaro Morata, še vedno nogometaš Chelseaja, je včeraj zvečer prispel v Madrid. Napadalec, ki si ga je v svojih vrstah zaželel trener Atletica Diego Simeone, je že pozdravil navijače Rojiblancosov: "Vse je vredu, hvala bogu."

Alexander Hassenstein/Getty Images

Alvaro Morata je že pripravljen na novo špansko avanturo. Vrnil se je k ‘svojil koreninam’, v klub, kjer se je začel kaliti kot nogometaš, preden je še v mlajših selekcijah zaigral pri Getafeju in Real Madridu, za katerega prvo ekipo je igral med leti 2010 in 2014. Po dveletni avanturi pri Juventusu se je leta 2017 preselil na Otok, a se pri Chelseaju ni naigral. Sicer s precej težavami je prišlo do dogovora, da se v zimskem prestopnem roku vrne v Madrid k Atleticu kot posojen nogometaš za dobo 18 mesecev (do junija 2020) z možnostjo odkupa.

“Zadovoljen sem, da sem spet v Madridu. Veliko časa sem čakal na to, še vedno manjka uradna potrditev, a sem super zadovoljen in upam, da se vse kar najhitreje uredi in lahko začnem trenirati z ostalimi,” je povedal Morata in dodal, da ne vidi nobenih težav s nekaterimi navijači, ki mu lahko ‘očitajo’ preteklost z mestnim rivalom.

“Ljudje, ki me poznajo, vedo, kako se danes počutim in kako sem se počutil zadnje dni. Normalno je, da imajo ljudje svoja mnenja. Začel sem kot igralec Atletica, ljudje, ki vedo, od kod prihajam, poznajo mojo preteklost in to je tisto, ki mi kaj pomeni. Preteklost je preteklost, na vse sem ponosen. V nedeljo me čaka uradna predstavitev, potrkam po lesu, da bo vse potekalo gladko.”