Barcelona gleda v prihodnost

La liga 31. Jan 201919:48 > 21:48
Alex Caparros Getty Images Sport

Če sta v Sloveniji zadnji dan prestopnega roka zaznamovala Miha Zajc in Jan Mlakar, so si pri Barceloni zagotovili usluge mladega desnega bočnega branilca iz Brazilije Emersona, ki bo polnopravni član Kataloncev postal 1. julija leta 2019.

Dvajsetleti desni bočni branilec prihaja iz Atletico Mineira in bo podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24. Španski prvak bo za prestop igralca, ki ga številni primerjajo z Danijem Alvesom, odštel 12 milijonov evrov.

Emerson velja za enega najbolj talentiranih brazilskih nogometašev, na Camp Nouu pa verjamejo, da lahko v prihodnosti postane eden od nosilcev igre.

Emerson je nase prvič resneje opozoril v dresu Ponte Preteja, nato aprila lansko leto odšel v Atletico Mineiro, svoj naravni razvoj pa bo nadaljeval na stari celini.

Zgolj uro po objavi Barcelone, da je dokončala prestop Emerona, je Betis sporočil, da Brazilec prihaja v Sevillo kot posojen igralec do konca sezone.

Barca je svoje vrste nedavno okrepila tudi s Frenkijem de Jongom iz Ajaxa. Tik pred koncem prestopnega roka pa je pripeljala še Jeana-Claira Todiboja, ki je podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23.