Courtois: Hazard vedno pred Neymarjem

La liga 2. Feb 201911:37 > 11:50
Denis Doyle, Getty Images

Belgijski vratar in "enica" madridskega Reala Thibaut Courtois je spregovoril o potencialnem prestopu njegovega rojaka in nekdanjega soigralca Edena Hazarda v vrste trikratnega zaporednega prvaka Evrope, kot tudi o prestopni politiki največjega rivala.

Vse glasnejše so govorice o prihodu najboljšega igralca Chelseaja in po mnenju številnih tudi Premier lige na Santiago Bernabeu. Po eni strani se čaka samo še uradna potrditev prestopa, saj je tudi sam Eden Hazard že nekajkrat dejal, da so njegove sanje zaigrati za kraljevi klub, pogoba z Londončani pa se mu izteče leta 2020, zaradi česar ga bo Chelsea že v kratkem prisilijen prodati, če bo z njim želel vsaj nekaj zaslužiti.

V zadnjem času je bilo velikega črnila prelitega tudi na račun Neymarja in njegovega prihoda v Madrid. Brazilec je velika želja Florentina Pereza, ki si želi na Bernabuu zvabiti tako Belgijca kot Brazilca. “Vedno bi izbral Edena. Zelo ga imam rad, toda jasno je, da je uprava tista, ki odloča. Ne vem, iskreno, kaj se bo zgodilo, to ni vprašanje za mene, temveč za predsednika in člane uprave. Real Madrid je tisto, kar vidite sedaj. Vidi se, da imamo kvaliteto, toda včasih enostavno ne moremo do gola,” je Courtois poudaril, da ima Hazard v primerjavi z Neymarjem pri njem vedno manjšo prednost.

Real je v La ligi močno zaostal za Barcelono, s katero se bo srečala v polfinalu španskega kraljevega pokala, sam Courtois pa meni, da bo moral Realov največji rival že kmalu prisiljen v prodajo nekaterih svojih zvezdnikov. “Ne rabimo gledati drugih, sami sebi smo dovolj. Mi gradimo našo ekipo. Kdo bi vedel, kdo bo in če bo kaznovan zaradi finančnega fair playa. Če vemo, da je Barcelona kupila igralcev za več kot dvakrat več od tistega, za kar so prodali Neymarja, to pomeni, da bodo kmalu morali prodajati igralce, da bodo ustvarili ravnotežje.”