Na el Clasicu ni favoritov

La liga 5. Feb 201921:16 > 21:32
Aitor Alcalde/Getty Images

Trener Barcelone Ernesto Valverde vidi sledeči el Clasico kot odprto tekmo, kjer lahko vsak zmaga in vsak izgubi. Spored je natrpan za vse, ne obremenjuje se s pritiskom iz Madrida, še manj z VAR-om.

Alex Caparros, Getty Images Sport

Ernesto Valverde je po zadnjem treningu pred polfinalno tekmo v Španskem kraljevem pokalu proti Real Madridu odgovarjal na novinarski konferenci.

“Dvakrat bomo igrali el Clasico, to je vedno posebna tekma. Zdaj gre za polfinale. Nasprotnik je težak, igra pa se za finale. Enako je za nas in za njih,” je na kratko povedal Valverde in dodal, da ”v polfinalu ni favorita. Tekma bo odprta. Imamo dobre igralce, imamo tistega, za katerega menimo, da je najboljši na svetu, a tudi oni imajo dobre nogometaše, med najboljšimi. Če bo Leo dobro, bo igral, če ne bo, ne bo. A to ne spremeni favoriziranja.”

Madrid bo imel za počitek in pripravo en dan manj. “Spored je naporen za vse, včasih bolj prizadane ene, drugič druge. Proti Sevilli smo mi imeli manj počitka,” je objektiven Valverde. “Real je na Camp Nou vedno prikazal dobre predstave, mogoče smo bili v zadnjih letih v La ligi boljši in zanje je to bolj delikaten trenutek, a vseeno pričakujemo najboljšo verzijo Reala.”